Receptbeskrivning
Mellanmål: Äggsallad med gräslök och tomater
Ingredienser
för
2 st ägg
160 g tomater
1 msk finhackad gräslök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
peppar
160 g tomater
1 msk finhackad gräslök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
peppar
Beskrivning
Koka äggen i 5 minuter. Kyl ned hastigt i iskallt vatten och skala.
Pressa äggen genom en nätslev eller hacka med en kniv.
Skiva tomaterna. Pressa vitlöken och blanda med olivolja, salt och peppar.
Finhacka gräslöken. Häll över dressingen på tomaterna, toppa med
hackade äggen och garnera med gräslöken
.
Näringsinnehåll per portion: 183 kcal; 14 g protein, 10 g fett, 7 g
kolhydrater
Pressa äggen genom en nätslev eller hacka med en kniv.
Skiva tomaterna. Pressa vitlöken och blanda med olivolja, salt och peppar.
Finhacka gräslöken. Häll över dressingen på tomaterna, toppa med
hackade äggen och garnera med gräslöken
.
Näringsinnehåll per portion: 183 kcal; 14 g protein, 10 g fett, 7 g
kolhydrater
Visningar: 169
Inlagt 2019-11-11 00:31:20

