Receptbeskrivning

Torsk med äggsås och kokt potatis

Ingredienser för
400 g torskfilé
2 dl crème fraiche, lätt
1 st ägg
1 dl mjölk
25 g gul lök
3 st persiljablad, färsk hackad
1 msk vatten
1 msk maizena
peppar
salt
4 st potatis


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Tina och portionera torsken, salta och peppra och kör av i ugnen på
låg värme (cirka 130 grader) till cirka 63 grader.

Koka äggen i ånga i ugnen i 10 minuter eller koka på spisen i 5 minuter. Kyl ned snabbt i kallt vatten och skala. Hacka och svetta löken i lite olivolja slå på mjölken, vatten och crème fraiche och koka några minuter. Red av
med maizena.

Tillsätt hackad persilja och pressa äggen ner i såsen
genom en nätslev (eller hackar dem med kniv). Smaka av med salt och
peppar. Koka potatis med lite salt i cirka 20 minuter.

Näringsinnehåll per portion: 926 kcal; 101 g protein, 26 g fett, 66 g
kolhydrater

Visningar: 312
Inlagt 2019-11-11 00:41:10