Receptbeskrivning

Majskyckling med basilikacrème och kamutvete

Ingredienser för
360 g kyckling, lårfilé
1 krm torkad timjan
olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 krm sambal oelek
1 dl crème fraiche, lätt
20 g citron
tsk flytande honung
3 st blad basilika
3 st blad persilja
salt
peppar
160 g kamutvete


  45 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Börja med att stycka kycklinglåren i lite mindre bitar. Stek nu köttet
på medelvärme. Salta peppra och krydda med torkad timjan. När
kycklingen fått färg så lägg upp den i en ugnsform och kör i ugn på ca
150 grader tills kycklingen är färdig. dvs 72 grader i innertemperatur.

Under tiden koka kamutvete i en kastrull med mycket vatten och lite
salt. Kamutvete tar cirka 30 minuter att koka, sila av i ett durkslag.

Basilikacrèmen: Börja med att hacka basilika och persilja fint. Blanda
med crème fraiche, pressad vitlök, sambal oelek, pressad citron,
honung, salt och peppar. Smaka av. Servera

Näringsinnehåll per portion: 1101 kcal; 97 g protein, 25 g fett, 115 g
kolhydrater

Visningar: 5
Inlagt 2019-11-11 13:25:26