Receptbeskrivning
Ugnsbakad ishavstorsk med olivsås och citron och kryddig couscous
Ingredienser
för
380 g torskfilé
1 dl crème fraiche, lätt
5 msk vatten
30 g oliver
2 krm dill
50 g citron
krm kajennpeppar
1 krm chilipulver
3 krm malen ingefära
1 knippe persilja
salt
peppar
1 dl crème fraiche, lätt
5 msk vatten
30 g oliver
2 krm dill
50 g citron
krm kajennpeppar
1 krm chilipulver
3 krm malen ingefära
1 knippe persilja
salt
peppar
Beskrivning
Portionera torsken på en ugnsform. Salta och peppar och kör i ugnen
till 65 grader innertemperatur i cirka 150 graders temperatur.
Såsen: Blanda crème fraiche, vatten, kajennpeppar, salt, peppar,
citron. Hacka oliverna fint med en kniv. Blanda sedan i oliverna i
såsen och smaka av med salt och peppar.
Mät upp couscous och exakt lika mycket vatten i volym. Värm upp
vattnet och slå på couscousen. När couscousen är klar, krydda med
salt peppar, chilipulver och ingefära och hackad persilja.
Näringsinnehåll per portion: 424 kcal; 37 g protein, 28 g fett, 7 g
kolhydrater
till 65 grader innertemperatur i cirka 150 graders temperatur.
Såsen: Blanda crème fraiche, vatten, kajennpeppar, salt, peppar,
citron. Hacka oliverna fint med en kniv. Blanda sedan i oliverna i
såsen och smaka av med salt och peppar.
Mät upp couscous och exakt lika mycket vatten i volym. Värm upp
vattnet och slå på couscousen. När couscousen är klar, krydda med
salt peppar, chilipulver och ingefära och hackad persilja.
Näringsinnehåll per portion: 424 kcal; 37 g protein, 28 g fett, 7 g
kolhydrater
Visningar: 113
Inlagt 2019-11-11 21:17:05






45 min