Receptbeskrivning

Snurrade lussebullar med fyllning

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Snurrade lussebullar med fyllning

1pkt jäst
175g smör
5dl mjölk
2 kuvert saffran
2dl socker
10-12dl siktat dinkelmjöl (900g)

Vaniljfyllningen:
100g rumsvarmt smör
3msk vaniljsocker
4msk strösocker

Garnering: vispat ägg och pärlsocker

Smula ner jästen i en bunke, mortla saffranet med lite av sockret. Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37C.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig.
Tillsätt resten av vätskan, socker och salt. Arbeta i nästan allt mjöl, (degen är klar när den släpper från bunken) gärna med bakmaskin.
Pudra över lite mjöl och täck med bakduk, låt jäsa i 40 min.
Under tiden kan du göra fyllningen, rör bara ihop samtliga ingredienser.
När degen jäst färdigt kavla ut rektangulärt på mjölat bord.
Bred fyllningen på tvären, över halva degen.
Vik sedan dubbelt, och skär i 1 1/2cm breda remsor.
Rulla dessa remsor som vanliga lussekatter och lägg på bakplåtspapper. Täck över med en bakduk och låt jäsa i ytterligare minst 30min.
Sätt ugnen på 225C, och vipa upp ett ägg.
Pensla bullarna försiktigt med ägget innan de ska gräddas och strö över pärlsocker.
Grädda i ca 10-12min. tills lussebullarna fått fin färg.

Visningar: 185
Inlagt 2019-11-11 21:43:41