Receptbeskrivning
Fransk fiskgryta med vitökscrème och kokt potatis
Ingredienser
för
160 g laxfilé
160 g torskfilé
1 st morot
en liten bit fänkål
en liten bit zucchini
25 g gul lök
1 msk vitt vin
st saffranskuvert
2 msk grönsaksbuljong
1 tsk timjan
2 msk tomatpuré
1 dl krossade tomater
1 dl vatten
lite persilja
300 g potatis
2 msk crème fraiche, lätt
st vitlöksklyfta
160 g torskfilé
1 st morot
en liten bit fänkål
en liten bit zucchini
25 g gul lök
1 msk vitt vin
st saffranskuvert
2 msk grönsaksbuljong
1 tsk timjan
2 msk tomatpuré
1 dl krossade tomater
1 dl vatten
lite persilja
300 g potatis
2 msk crème fraiche, lätt
st vitlöksklyfta
Beskrivning
Börja med att tärna alla grönsaker i lika stora bitar (ganska grova).
Fräs nu lök och grönsaker i lite olja tillsammans med alla torkade
kryddor. Tillsätt sedan krossade tomater, tomatpurén, vatten och
grönsaksbuljongen. Låt nu detta puttra i cirka 20 minuter. Under tiden,
tärna fisken i cm stora bitar. Tillsätt sedan tärningarna i grytan och
koka klart fisken i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med hackad persilja.
Blanda crème fraiche med hackad vitlök, salt och peppar. Koka
potatisen i med lite salt.
Näringsinnehåll per portion: 427 kcal; 36 g protein, 12 g fett, 42 g
kolhydrater
Fräs nu lök och grönsaker i lite olja tillsammans med alla torkade
kryddor. Tillsätt sedan krossade tomater, tomatpurén, vatten och
grönsaksbuljongen. Låt nu detta puttra i cirka 20 minuter. Under tiden,
tärna fisken i cm stora bitar. Tillsätt sedan tärningarna i grytan och
koka klart fisken i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med hackad persilja.
Blanda crème fraiche med hackad vitlök, salt och peppar. Koka
potatisen i med lite salt.
Näringsinnehåll per portion: 427 kcal; 36 g protein, 12 g fett, 42 g
kolhydrater
Visningar: 166
Inlagt 2019-11-11 22:48:49






0 min