Receptbeskrivning
Falafel i grillat tortillabröd med myntayoghurt
Ingredienser
för
---- falafel ----
800 g kikärtor, kokta konservburk5 st vitlöksklyfta(or)
3 msk persilja
2 msk spiskummin, malen
1 tsk chilipeppar
0.5 msk koriander, malen
2 st ägg
1 msk olja
---- myntayoghurt ----
3 dl lättyoghurt 2 msk mynta
1 st pressad lime
0.5 tsk mynta
0.5 tsk honung
1 tsk salt
---- sallad ----
4 st tortillas 100 g rucola
150 g rosésallad
2 st röda tomater
8 st fefferoni
Beskrivning
1. Börja med såsen. Finhacka den färska myntan. 2. Blanda yoghurt, färsk och torkad mynta, honung, salt och pressad lime. Ställ kallt till servering. 3. Blanda ingredienserna till falafeln i en matberedare. Mixa tills det blir en slät massa. 4. Forma därefter massan till 8 falafel biffar. Rullar du dom i ströbröd blirdet lite mindre kladdigt 5. Stek biffarna i stekpanna tills de får en knaprig yta på bägge sidor. Du kan behöva lite mer olja när du vänder biffarna 6. Stek därefter färdigt biffarna i ugn, 175° , ca 10-15 min. 7. Servera falafel biffarna med sallad, myntayoghurt, salsa och fefferoni insvept i tortillabröd. Näringsinnehåll per portion: Energi: 740 kcal Fett: 14,1 g Fibrer: 20,3 g Med energifördelningen: Fett: 17 E % (varav 11 omättat) Protein: 24 E % Kolhydrater: 59 E %
Visningar: 230
Inlagt 2019-11-12 20:51:42

