Receptbeskrivning

Grillad portobelloburgare med chipotle

Ingredienser för
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor pressade
1 msk chipotle sauce
salt
svartpeppar
4 st portobellosvampar
4 st lagrad herrgårdsost skivor
4 st hamburgerbröd, grova
70 g babyspenat
1 msk olivolja
1 st rödlök


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Rör ihop vinäger, olja, vitlök, chipotle sås, salt och svartpeppar.
2. Skär eventuellt bort stammen på svamparna om de är för långa.
3. Blanda svamparna med kryddblandningen.
4. Se till att det mesta av blandningen hamnar på svamparnas undersida.
5. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
6. Stäm av värmen, som ska vara medelstark.
7. Lägg svamparna med rundad sida nedåt och grilla över direkt glödvärme med stängt lock.
8. Spjällen ska vara öppna i bottnen och på locket.
9. Grilla svamparna 5 minuter på ena sidan, vänd därefter och grilla ytterligare några minuter under lock tills osten smält.
10. Värm samtidigt bröden i grillen.
11. Vänd spenaten i lite olja och smaka av med salt.
12. Bygg sedan upp burgarna med spenat och portobello och toppa med lök.

Visningar: 398
Inlagt 2011-08-30 21:01:02