Receptbeskrivning
Mammas köttfärslimpa
Ingredienser
för
1 dl havregryn, alt ströbröd
2 st ägg
3 dl gräddfil
1 kg nötfärs
1 påse löksoppa på pulver (40 g)
0.5 tsk svartpeppar
olivolja
140 g baconskivor
800 g potatis, i halvor
flingsalt
svartpeppar
rosmarinkvistar
olivolja
2 st ägg
3 dl gräddfil
1 kg nötfärs
1 påse löksoppa på pulver (40 g)
0.5 tsk svartpeppar
olivolja
140 g baconskivor
800 g potatis, i halvor
flingsalt
svartpeppar
rosmarinkvistar
olivolja
Beskrivning
1. Värm ugnen till 200 grader. 2. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. 3. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa. 4. Täck limpan med baconskivor. 5. Lägg potatis runt limpan, salta, peppra, lägg på rosmarinkvistar och ringla över olivolja. 6. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
Visningar: 222
Inlagt 2019-11-15 15:54:13