Receptbeskrivning
Pepparkaksbollar
Ingredienser
för
Beskrivning
Ca 10-12 st
2 dl mandel
8 st färska urkärnade dadlar
2 tsk pepparkakskrydda*
en nypa vaniljpulver
ca 1 msk kokosolja
riven kokos eller hackade mandel att rulla i
Gör så här:
Mixa mandeln till ett mjöl i en
matberedare. Har du cashewnötter går det
lika bra att använda, eller varför inte mixa
en dl av varje. Tillsätt resterande
ingredienser och mixa ihop till en kladdig
smet. Använder du torkade eller mjuka
urkärnade dadlar kan du behöva tillsätta
en skvätt vatten när du mixar. Bäst blir det
om du använder färska dadlar som man
ofta kan hitta i fruktdisken.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer
pepparkakskrydda. Forma till små bollar
och rulla i kokos, hackad mandel eller
annan nötkross.
Pepparkakskrydda:
2 msk Ingefära (malen)
2 msk Kanel (malen)
1 msk Kardemumma (malen)
1 msk Kryddnejlika (malen)
Gör så här:
1 Blanda ihop samtliga ingredienser och
häll upp på en burk med tätt lock.
2 dl mandel
8 st färska urkärnade dadlar
2 tsk pepparkakskrydda*
en nypa vaniljpulver
ca 1 msk kokosolja
riven kokos eller hackade mandel att rulla i
Gör så här:
Mixa mandeln till ett mjöl i en
matberedare. Har du cashewnötter går det
lika bra att använda, eller varför inte mixa
en dl av varje. Tillsätt resterande
ingredienser och mixa ihop till en kladdig
smet. Använder du torkade eller mjuka
urkärnade dadlar kan du behöva tillsätta
en skvätt vatten när du mixar. Bäst blir det
om du använder färska dadlar som man
ofta kan hitta i fruktdisken.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer
pepparkakskrydda. Forma till små bollar
och rulla i kokos, hackad mandel eller
annan nötkross.
Pepparkakskrydda:
2 msk Ingefära (malen)
2 msk Kanel (malen)
1 msk Kardemumma (malen)
1 msk Kryddnejlika (malen)
Gör så här:
1 Blanda ihop samtliga ingredienser och
häll upp på en burk med tätt lock.
Visningar: 380
Inlagt 2019-11-26 20:27:41






30 min