Receptbeskrivning

Julsangria

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1 sats ger ca 1,5 liter

Ingredienser:
75 cl vitt vin (t ex Crudo nr 4993)
4 kanelstänger
4 st stjärnanis
4 st kryddnejlikor
1 dl konjak
3 st clementiner eller 1 apelsin
0,5 st granatäpple
27,5 — 33 cl ingefärsöl, lågalkohol
(fmns i mataffären)
33 cl äppelcider, lågalkohol

isbitar

Kanelsocker till glasens övre kant

1 msk kanel
4 msk socker

Instruktioner

Fördela vinet i två stora kannor.
(Sangrian kommer inte att få plats i en
kanna.)

Lägg ner två kanelstänger, stjärnanis
och kryddnejlikor i varje kanna.
Häll i 0,5 dl konjak i varje kanna.
Skiva clementinerna/apelsinen och fördela
skivorna mellan kannorna.
Halvera granatäpplet och dela ena
halvan på mitten. Lägg bitarna i en
bunke med vatten och tryck ut
kärnorna med hjälp av händerna.

Fram till hit kan du förbereda innan,
antingen på morgonen om
glöggminglet är samma kväll,
alternativt förbereda kvällen före.

Precis före servering — fiska upp en
clementinskiva med en slev och
använd den till att dra runt överkanten
med på alla glas. Blanda samman kanel
och socker på en tallrik och vänd varje
glas upp och ner och doppa det i
kanelsockret så att du få en
kanelfrostad kant.

Fördela ingefärsöl och äppelcider
mellan kannorna, häll i några isbitar,
rör om och servera.

Visningar: 230
Inlagt 2019-12-01 19:52:11