Receptbeskrivning
Tomatomelett med oliver
Ingredienser
för
400 g cocktailtomater
knippe timjan
100 g oliver gröna urkärnade
8 st ägg
salt & peppar
knippe timjan
100 g oliver gröna urkärnade
8 st ägg
salt & peppar
Beskrivning
Ansa och skölj tomaterna, skär dem i hälfter. Skölj timjan, skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka fint. Skär oliverna i skivor. Vispa ihop ägg och timjan och smaka av med salt och peppar. Rör ner oliverna. Hetta upp en masksked i en stekpanna. Häll i en fjärdedel äggmassa åt gången, fördela en fjärdedel av tomaterna på varje omelett och låt stelna på medelvärme i ca tio minuter. Stek alla fyra omeletter efter varandra.
Per portion: ca 341 kcal/1428 kJ. 14 g protein, 30 g fett, 4 g kolhydrater.
Per portion: ca 341 kcal/1428 kJ. 14 g protein, 30 g fett, 4 g kolhydrater.
Visningar: 342
Inlagt 2019-12-02 21:33:50

