Receptbeskrivning

Quinoarisotto med svamp

Ingredienser för
1 st vitlöksklyfta
30 g hasselnötter
salt & peppar
1 st citron rivet skal
2 st schalottenlök
650 g champinjoner små
1 knippe bladpersilja
70 g quinoa
2 msk olivolja
100 g babyspenat
30 g parmesanost riven
20 g smör
röd spansk peppar efter smak


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Skala vitlöken och krossa den i en mixer tillsammans med hasselnötter, lite salt och citronskal och ställ åt sidan.

Skala schalottenlök och tärna den smått. Ansa champinjonerna, torka av dem med hushållspapper och skär i tunna skivor. Skölj persiljan, skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka dem fint. Spola quinoa grundligt i ett durkslag under rinnande vatten och låt droppa av.

Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs schalottenlöken tills den fått lite färg. Tillsätt champinjonerna och stek dem tills de är bruna. Häll sedan i quinoa och 5 dl hett vatten och rör om väl. Smaka av med salt och peppar och låt det småkoka i ca 15 minuter, tills quinoan är mjuk och all vätska är inkokad. Häll eventuellt i mer vätska och rör om regelbundet.

Rör ner persilja och spenat, tillsätt parmesan och smör och blanda väl. Smaka av med salt och peppar, strö över de kryddade hasselnötterna och servera. Garnera eventuellt med röd peppar.

Per portion: ca 267 kcal/1118 kJ, 14 g proteiner, 18 g fett, 14 g kolhydrater.

Visningar: 496
Inlagt 2019-12-02 22:12:41