Receptbeskrivning

Thailändsk currysoppa med kyckling

Ingredienser för
1 st ingefära, färsk ca 2 cm
2 st vitlöksklyft(or)
2 st citrongräs stjälkar
150 g shiitakesvamp
300 g morot
200 g cocktailtomater
400 g kycklingbröstfilé
4 msk kokosolja
4 tsk röd currypasta
4 dl kokosmjölk osötad
5 dl grönsaksbuljong
salt & peppar


  25 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Skala ingefära och vitlök och skär i små tärningar. Skölj citrongräset, skär det i långa bitar och banka det platt med hjälp av en kastrull. Ansa svampen, skär itu stora exemplar. Skala morötterna och skär i smala stavar. Skölj och halvera tomaterna. Skär kycklingbröstfiléerna i 1/2 cm tjocka skivor.

Värm upp kokosfettet lätt, tills det blir flytande, och blanda hälften med currypastan. Gnid in kycklingköttet med blandningen.

Bryn köttet i resten av oljan i 2 minuter och ta det sedan ur grytan. Lägg ingefära, vitlök, citrongräs, svamp och morötter i grytan och fräs upp i 2 minuter under omrörning. Häll i kokosmjölk och buljong och låt koka upp. Tillsätt köttet och tomaterna, låt soppan koka på medelstark värme i 2 minuter till. Krydda med salt och peppar.

Per portion:
ca 321 kcal/1344
25 g proteiner
18 g fett
15 g kolhydrater

Visningar: 272
Inlagt 2019-12-04 15:53:27