Receptbeskrivning
Gulaschsoppa med surkål
Ingredienser
för
200 g nötkött t.ex. bog eller bringa
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk ister
2 msk tomat puré
5 dl köttbuljong
1 tsk kanel
1 msk paprikapulver söt
salt & peppar
1 krm spiskummin nymalen
1 tsk mejram torkad
1 st grön paprika
250 g surkål färsk
2 tsk kummin
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk ister
2 msk tomat puré
5 dl köttbuljong
1 tsk kanel
1 msk paprikapulver söt
salt & peppar
1 krm spiskummin nymalen
1 tsk mejram torkad
1 st grön paprika
250 g surkål färsk
2 tsk kummin
Beskrivning
Skölj nötköttet, klappa det torrt och tärna det i gaffelstora bitar. Skala och tärna lök och vitlök.
Hetta upp ister på medelhög värme i en stor gryta eller kastrull och bryn köttet kraftigt i 10 minuter, under omrörning.
Tillsätt lök och vitlök till köttet och låt steka med i ungefär 5 minuter. Rör sedan ner tomatpuré, fräs upp och minska sedan värmen något. Déglacera med buljongen, krydda med kanel, paprika salt, peppar, spiskummin och mejram och låt småkoka under lock i ungefär i ungefär 40 minuter.
Skölj paprika och klappa den torr, halvera den på längden och avlägsna kärnorna, skiljeväggar och stjälkfäste. Tärna paprikan och lägg i soppan tillsammans med surkålen och kummin. Låt småkoka i 15 minuter till.
Per portion:
ca 303 kcal/1269 kJ
23 g proteiner
21 g fett
6 g kolhydrater
Hetta upp ister på medelhög värme i en stor gryta eller kastrull och bryn köttet kraftigt i 10 minuter, under omrörning.
Tillsätt lök och vitlök till köttet och låt steka med i ungefär 5 minuter. Rör sedan ner tomatpuré, fräs upp och minska sedan värmen något. Déglacera med buljongen, krydda med kanel, paprika salt, peppar, spiskummin och mejram och låt småkoka under lock i ungefär i ungefär 40 minuter.
Skölj paprika och klappa den torr, halvera den på längden och avlägsna kärnorna, skiljeväggar och stjälkfäste. Tärna paprikan och lägg i soppan tillsammans med surkålen och kummin. Låt småkoka i 15 minuter till.
Per portion:
ca 303 kcal/1269 kJ
23 g proteiner
21 g fett
6 g kolhydrater
Visningar: 379
Inlagt 2019-12-04 16:17:48

