Receptbeskrivning

Avokado och tomatsallad med pinjenötter

Ingredienser för
Till dressingen:
2 st gul lök(ar) små
1 dl rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1 tsk salt
tsk peppar
Till salladen:
2 msk pinjenötter
2 st avokador
1 msk citronsaft
4 st tomat(er)
1 st rödlök liten
6 st rädisor
knippe basilika färsk


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Skala lökarna till dressingen, hacka dem grovt och purea dem med hjälp av en stavmixer försiktigt tillsammans med vinäger.

Tillsätt oljan i en tunn stråle i en mixer vid låg hastighet. Krydda med salt och peppar. Häll lökblandningen i en skål, tillsätt oljan och rör ner den. Salta och peppra.

Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en teflonpanna utan fett. Ställ åt sidan. Skala avokadorna, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i skivor. Droppa över citronsaft så avokadoköttet inte blir brunt. Skölj och torka av tomaterna och skär dem i bitar. Skala löken, dela den i två halvor och skär sedan i tunna ringar. Ansa rädisorna, skölj dem och skär dem i tunna skivor.

Lägg tomater, lök och rädisor ihop med avokadorna och blanda med dressingen. Låt det gärna dra i 20 minuter. Skölj och torka basilikan och skär i tunna strimlor. Servera avokado- och tomatsalladen med rostade pinjenötter och basilika.

Per portion:
ca 340 kcal/1424 kJ
3 g proteiner
34 g fett
6 g kolhydrater

Visningar: 351
Inlagt 2019-12-04 17:30:55