Receptbeskrivning

Kalops i Crock-Pot

Ingredienser för
1 kg nötkött tex bog eller högrev - benfritt
200 g morötter
2 st gula lökar
2 msk koncentrerad kalvfond
2 st lagerblad
12 st kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 l vatten
smör och olja till stekning
salt, vitpeppar
till servering:
kokt potatis
inlagda rödbetor


  360 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
6-7 timmar på låg. Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta. Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning. Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar. Till servering: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor. För alla Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Recept lånat från:
http://www.ica.se/recept/klassisk-kalops-632631/

Visningar: 378
Inlagt 2019-12-07 08:36:51