Receptbeskrivning

Lasagne i Crock-Pot

Ingredienser för
inställning hög i 3-4 timmar.
1 kg nötfärs
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 st köttbuljongtärning
1 burk krossade tomater
tomatpuré
lasagneplattor
400 g mozzarella
500 g keso
riven mozzarella
salt, peppar, de kryddor du tycker om
olivolja till stekning och smörjning av gryt


  180 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Fräs två pressade vitlöksklyftor och en hackad lök i lite olivolja eller smör en panna på spisen. Stek 1 kg nötfärs i stekpannan tillsammans med löken. Krydda med salt, peppar, pasta rossa-krydda, 1 köttbuljong, tomatpuré, tillsätt även lite rött matlagningsvin om du vill (det ville dottern göra men det gick inte för vi hade inte det hemma). Tillsätt en burk krossade tomater i stekpannan. Riv 400 gram mozzarella i en skål
Blanda den rivna mozzarellan i skålen med 500 gram keso eller i vårt fall minikeso Stryk insidan av Crock Pot grytan med olivolja. Börja med att lägga ett lager av den stekta köttfärsen i botten av pottan. Lägg därpå ett lager med Lasagneplattor ovanpå köttfärsen. Sedan lägger du ett lager med mozarella-keso röran ovanpå lasagneplattorna.
Fortsätt att lägga lager på lagen i samma ordning tills du har 3 lager av lasagneplattor och mozarella-kesoröra samt 5 lager av köttfärsen. Detta eftersom du både ska börja med köttfärs och även avsluta med ett lager köttfärs högst upp i grytan. Strö över lite färdigriven mozzarellaost högst upp på toppen av maträtten. (Lite riven parmesan kanske också skulle vara gott att ha på här men det hade vi inte heller hemma) Sätt på locket på Crock Poten och ställ in värmen på hög samt låt tillagas i ca 3-4 timmar eller tills maten är klar. Recept lånat från:
http://linnidag.blogspot.com/2013/03/lasagne-i-crock-pot.html?m=1

Visningar: 306
Inlagt 2019-12-07 19:48:06