Receptbeskrivning
Chokladrutor med vaniljfyllning
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladrutor med vaniljfyllning 24st
250g smör
4,5dl mjöl
0,5dl kakao
2,5dl socker
2msk vaniljsocker
1,5tsk bakpulver
Fyllning:
2st ägg
300g cream cheese
1,5dl socker
2tsk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
Sätt ugnen på 200C.
Smält smöret.
Vispa sedan samman de, vetemjöl, kakao, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg, lite som degen till smulpaj.
Ta sen 1/3 av smulet och täck en bakform med bakplåtspapper i botten, ca 25x35 cm.
Platta till det lite.
Fyllning: Rör ihop ägg, cream cheese, socker och vaniljsocker.
Häll fyllningen över smulet.
Strö sedan över resten av smulet.
Grädda mitt i ugnen i ca 30min.
Låt svalna och skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker.
250g smör
4,5dl mjöl
0,5dl kakao
2,5dl socker
2msk vaniljsocker
1,5tsk bakpulver
Fyllning:
2st ägg
300g cream cheese
1,5dl socker
2tsk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
Sätt ugnen på 200C.
Smält smöret.
Vispa sedan samman de, vetemjöl, kakao, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg, lite som degen till smulpaj.
Ta sen 1/3 av smulet och täck en bakform med bakplåtspapper i botten, ca 25x35 cm.
Platta till det lite.
Fyllning: Rör ihop ägg, cream cheese, socker och vaniljsocker.
Häll fyllningen över smulet.
Strö sedan över resten av smulet.
Grädda mitt i ugnen i ca 30min.
Låt svalna och skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker.
Visningar: 773
Inlagt 2019-12-12 19:44:03