Receptbeskrivning

Mördegstoscakakor

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Mördegstoscakakor

4dl vetemjöl
200g smör
1dl socker
1st ägg

Toscasmeten:
150g mandelspån
100g smör
1dl strösocker
2msk vetemjöl
2msk mjölk
1 nypa salt

Rör samman de torra ingredienserna och tärna sedan ner smöret.
Arbeta snabbt ihop till en deg i en maskin för att undvika värme.
Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop.
Ställ degen i kylen i ca 30 min så att den får sätta sig.
Sätt ugnen på 175 C under tiden degen står i kylen.

Toscasmet: Blanda alla ingredienser och smält ihop i en kastrull, det får inte koka, ta av från spisen och låt svalna.

Kakorna: Rulla en 3x3 cm i diameter korv av mördegen och skiva ca 1cm tjocka skivor.
Lägg ut skivorna på bakplåtspapper och tryck en grop mitt av degskivan.
Lägg en klicka av toscasmeten på kakan.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Visningar: 26
Inlagt 2019-12-12 20:44:57