Receptbeskrivning

Pepparkakscookies

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Pepparkakscookies, 20 st:

220g smör
2msk pepparkakskrydda
3dl brun farin strö
1dl strösocker
1st ägg
1st äggula
2tsk vaniljsocker
5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1 nypa salt
200g choklad – jag kör 50/50 mörk & ljus

Börja att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret tillsammans med pepparkakskryddan, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker och strösocker.
Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej choklad) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg. Tillsätt hälften av den hackade chokladen och rör ihop.
Låt degen stå i kylskåpet i 30 minuter.
Tag ut degen och dela i 24 jämnstora bollar. Lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa sedan med resterande choklad.
. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.

Visningar: 80
Inlagt 2019-12-12 20:48:40