Receptbeskrivning

Kvargtiramisu

Ingredienser för
Botten
100 g havrekex
1 dl starkt kaffe
25 g smält smör eller margarin
1 msk kaffelikör
Fyllning
2 dl vispgrädde
2 dl kvarg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kaffelikör
1.5 tsk gelatinpulver
0.5 dl vatten
kakaopulver


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Blötlägg gelatinpulvret i det kalla vattnet minst 10 minuter.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en kakform med löstagbar botten.
Smula sönder havrekexen och blanda med kaffe, smält smör och kaffelikör.
Tryck ut kexröran i bottnen på formen.
Vispa grädden.
Värm försiktigt gelatinpulvret tills det löser sig.
Blanda ihop kvargen, sockren, likören och det smälta gelatinet i vispgrädden och blanda ordentligt.
Ställ kakan i kylskåpet för några timmar eller tills följande dag.
Sikta litet kakaopulver på kakan innan servering.

Visningar: 109
Inlagt 2020-01-17 18:14:44