Receptbeskrivning
Belgiska våfflor
Ingredienser
för
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
3 st Ägg små
4.5 dl mjölk
125 g smör
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
3 st Ägg små
4.5 dl mjölk
125 g smör
Beskrivning
Blanda mjöl, bakpulver,salt och socker
noggrant i en bunke.
Separera äggens gulor från vitan.
Blanda i en annan bunke äggulor,mjölk och smält smör.
Blanda ner mjölblandningen i mjölkblandningen under omrörning.
Vispa eller rör så det inte klumpar sig.
Vispa äggvitorna med elvisp tills de blir ett hårt skum. Vänd sedan ner i smeten. Undvik röra häftigt och mycket.
Grädda våfflorna och servera.
Smörj laggen med smör mellan varje gräddning för bästa resultat.
noggrant i en bunke.
Separera äggens gulor från vitan.
Blanda i en annan bunke äggulor,mjölk och smält smör.
Blanda ner mjölblandningen i mjölkblandningen under omrörning.
Vispa eller rör så det inte klumpar sig.
Vispa äggvitorna med elvisp tills de blir ett hårt skum. Vänd sedan ner i smeten. Undvik röra häftigt och mycket.
Grädda våfflorna och servera.
Smörj laggen med smör mellan varje gräddning för bästa resultat.
Visningar: 189
Inlagt 2012-05-02 21:01:11

