Receptbeskrivning
Grov filmjölkslimpa
Ingredienser
för
Beskrivning
1 st limpa
3 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl (fint rågmjöl går lika
bra)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
I 1/2 tsk salt
I dl linfrön
4 1/2 dl filmjölk
I dl mörk sirap
Ett gott tips är att blanda i valfritt
antal valnötter.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop
allt till en kladdig smet.
Vill du ha i valnötter så häll i dom nu.
3. Häll upp smeten i en limpform, ca I 1/2 liter,
klädd med bakplåtspapper.
4. Strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50
min. Lägg över ugnsfolié i slutet av
gräddningen om den blir för brun på ytan.
(Öppna och stäng luckan snabbt så inte
värmen åker ut).
LÃ¥t limpan svalna inlindad i en handduk.
Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.
3 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl (fint rågmjöl går lika
bra)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
I 1/2 tsk salt
I dl linfrön
4 1/2 dl filmjölk
I dl mörk sirap
Ett gott tips är att blanda i valfritt
antal valnötter.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop
allt till en kladdig smet.
Vill du ha i valnötter så häll i dom nu.
3. Häll upp smeten i en limpform, ca I 1/2 liter,
klädd med bakplåtspapper.
4. Strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50
min. Lägg över ugnsfolié i slutet av
gräddningen om den blir för brun på ytan.
(Öppna och stäng luckan snabbt så inte
värmen åker ut).
LÃ¥t limpan svalna inlindad i en handduk.
Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.
Visningar: 252
Inlagt 2020-02-12 19:16:00






30 min.jpg)