Receptbeskrivning
Runebergstårtor
Ingredienser
för
1 dl socker
100 g smör/margarin
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 dl mandelmjöl
1 dl kexsmulor (pepparkakor eller digestivkex)
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk kardemumma
0.5 dl grädde
hallonsylt
1 tsk citronsaft
1 tsk vatten
100 g smör/margarin
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 dl mandelmjöl
1 dl kexsmulor (pepparkakor eller digestivkex)
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk kardemumma
0.5 dl grädde
hallonsylt
glasyr
1 dl florsocker 1 tsk citronsaft
1 tsk vatten
Beskrivning
Vispa rumsvarmt smör och socker tills det blir vitt.
Rör ner ägget i smeten.
Blanda ihop ströbröd, mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, kardemumma och kexsmulor för sig.
Blanda sedan ner allt torrt i smeten.
Avsluta med att vända ned grädden.
Fördela i formar (smorda om det inte är silikon), men inte ända upp till kanten.
Gör små fördjupningar i mitten av varje form och dutta i lite hallonsylt.
Grädda i 20-25 minuter i 175 grader.
Låt tårtorna svalna.
Blanda florsocker med citronsaft och vatten till en glasyr.
Bred ut en klick glasyr på toppen och låt den stelna.
Lägg en liten klick sylt på glasyren.
Rör ner ägget i smeten.
Blanda ihop ströbröd, mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, kardemumma och kexsmulor för sig.
Blanda sedan ner allt torrt i smeten.
Avsluta med att vända ned grädden.
Fördela i formar (smorda om det inte är silikon), men inte ända upp till kanten.
Gör små fördjupningar i mitten av varje form och dutta i lite hallonsylt.
Grädda i 20-25 minuter i 175 grader.
Låt tårtorna svalna.
Blanda florsocker med citronsaft och vatten till en glasyr.
Bred ut en klick glasyr på toppen och låt den stelna.
Lägg en liten klick sylt på glasyren.
Visningar: 263
Inlagt 2020-02-02 18:30:17






60 min