Receptbeskrivning

Grillad spetskål med chèvre, hasselnötter, kapris och brynt smör

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Grillad spetskål med chèvre, hasselnötter, kapris och brynt smör ca 2 portioner

2st små spetskål
1dl hasselnötskärnor
1dl smulad chèvre
3msk crème fraiche
3msk kapris
150g smör
lite olja till pensling
salt och peppar

Halvera spetskålen och pensla med olivolja.
Rosta hasselnötskärnor i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills skalet börjar lossna. Låt svalna något och gnugga sedan bort skalet.
Blanda chèvre och crème fraiche.
Smält smöret över medelhög värme tills att det börjar bli lite gyllenbrunt. Var försiktig så att det inte bränns!
Börja först med att grilla spetskålen över direktvärme tills att de har fått lite fina grillränder. Fortsätt grilla dem över indirekt värme tills de börjar att mjukna.
Lägg upp kålen på ett fat. Klicka på chèvrekrämen och toppa sedan med hasselnötter och kapris. Salta och peppra. Ringla över det brynta smöret och servera direkt.
Tips! Det går även bra att grilla spetskålen i en grillpanna.

Visningar: 514
Inlagt 2020-02-03 20:03:34