Receptbeskrivning

Äppelpajkladdkaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
ÄPPELPAJ KLADDKAKA

24 cm form

300 g smör
4 dl socker
4 ägg
1 msk äkta vaniljsocker
1 msk kanel
5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 litet äpple

ÄPPLEPAJ
75 g smör
0,2 dl ljus sirap
1 dl grädde
1,2 dl mjöl
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1,2 dl havregryn

ÖVERDRAG
2 äpplen
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
Ta fram en bunke och knäck i äggen, tillsätt socker, vaniljsocker, kanel, mjöl och salt.
Rör sedan tillsammans med de smälta smöret.
Bröa och smöra en form 24 cm form

Äppelpaj
Smält magarin och dra av smöret från spisen och tillsätt sirapen och grädden. Rör om.
Mät upp de torra ingredienserna i en bunke och häll över smörblandningen i bunken. Rör om.
Häll på smeten på kladdkakan tillsammans med äpple, kanel och vaniljsocker.
Strö på pärlsocker på toppen
Grädda ca. 20-30 min beroende på hur kladdig du vill ha den.

Visningar: 85
Inlagt 2020-02-09 14:10:41