Receptbeskrivning
Chokladbottnar till tårta
Ingredienser
för
Beskrivning
Recept på tårtbottnar till Chokladtårta
ca 12 bitar
150 g smör
100 g mörk choklad
1,75 dl Strösocker
1 dl farinsocker
1 dl kakao
1,5 dl bryggt kaffe
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 g salt
3 ägg
Gör Chokladtårtan så här:
Sätt ugnen på 150. Smörj en rund springform, 18 cm i diameter använde jag men det räcker nog till en 22 cm också. För att få en brun fin färg på bottnarna bröar jag den med kakao men ströbröd funkar ju såklart också.
Smält smör i en kastrull. Blanda i choklad, strösocker, farinsocker och kakao i en kastrull tills chokladen har smält och blanda tills den är slät. Ta av från värmen och häll i kaffet. Häll smeten i en bunke och låt den svalna lite.
Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda sedan i ett ägg i taget i den smälta choklad blandningen och sist vänder du i de torra ingredienserna.
Fyll springformen med smeten och grädda mitt i ugnen på 150 grader i 50-60 minuter. Gör ett stickprov innan du tar ut kakan. När den svalnat lite kan du vända den upp och ner för att få en rakare tårta. Låt svalna helt innan du skär den i tre delar
ca 12 bitar
150 g smör
100 g mörk choklad
1,75 dl Strösocker
1 dl farinsocker
1 dl kakao
1,5 dl bryggt kaffe
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 g salt
3 ägg
Gör Chokladtårtan så här:
Sätt ugnen på 150. Smörj en rund springform, 18 cm i diameter använde jag men det räcker nog till en 22 cm också. För att få en brun fin färg på bottnarna bröar jag den med kakao men ströbröd funkar ju såklart också.
Smält smör i en kastrull. Blanda i choklad, strösocker, farinsocker och kakao i en kastrull tills chokladen har smält och blanda tills den är slät. Ta av från värmen och häll i kaffet. Häll smeten i en bunke och låt den svalna lite.
Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda sedan i ett ägg i taget i den smälta choklad blandningen och sist vänder du i de torra ingredienserna.
Fyll springformen med smeten och grädda mitt i ugnen på 150 grader i 50-60 minuter. Gör ett stickprov innan du tar ut kakan. När den svalnat lite kan du vända den upp och ner för att få en rakare tårta. Låt svalna helt innan du skär den i tre delar
Visningar: 159
Inlagt 2020-02-09 14:17:03






30 min.jpg)