Receptbeskrivning
Cheesecake med jordnötssmör och chokladbotten
Ingredienser
för
Beskrivning
Cheesecake med jordnötssmör och chokladbotten
5 g
10 + 45 mLätt
Chokladbotten
100g smör
75ml erytritol eller xylitol
1st ägg
3dl mandelmjöl
2msk kakaopulver
Fyllningen
600g färskost
2dl crème fraiche
3st ägg
½tsk vaniljpulver
1dl erytritol eller xylitol
1dl jordnötssmör eller valfritt nötsmör
Dekorering
60g sockerfri mörk choklad
1msk kokosolja
Rosor (valfritt)
Ätbart guldpulver (valfritt)
Näringsinnehåll
MÃ¥ttlig LCHF
Per portion
Kolhydrater: 5 % (5 g)
Fibrer: 2 g
Fett: 86 % (35 g)
Protein: 9 % (8 g)
kcal: 365
Chokladbotten
Ställ in ugnen på 150°C (varmluftsugn).
Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna till botten i en bunke.
Bred ut smeten i botten på en springform (ca 23 cm).
Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.
Fyllningen
Öka ugnstemperaturen till 200°C.
Lägg i alla ingredienserna till fyllningen i en skål och vispa, gärna med elvisp tills smeten blivit jämn och slät.
Häll över smeten i springformen och slå den lite lätt mot köksbänken för att få bort eventuella luftbubblor.
Grädda cheesecaken i 10 minuter. Sänk därefter temperaturen till 100°C och låt den stå inne i ugnen i 25 minuter till. Cheesecaken ska dallra lite när man skakar på den försiktigt, inte vara flytande.
Stäng av ugnen men låt cheesecaken stå kvar där inne med ugnsluckan öppen i ungefär 2 timmar.
Dekorering
Smält chokladen tillsammans med kokosoljan försiktigt i mikron (20 sekunder åt gången) eller i vattenbad. Blanda ihop.
Häll chokladen över cheesecaken och ställ in i kylen i minst 2 timmar så att den hinner stabilisera sig ordentligt.
Om du vill garnera cheesecaken som vi gjorde kan du lägga på några rosor och blåsa över lite guldpulver.
Tips!
Den här cheesecaken gör du med fördel dagen innan den ska serveras så den hinner bli ordentligt kall. Jordnötssmöret kan du givetvis byta ut mot exempelvis hasselnötssmör eller mandelsmör om du föredrar det.
5 g
10 + 45 mLätt
Chokladbotten
100g smör
75ml erytritol eller xylitol
1st ägg
3dl mandelmjöl
2msk kakaopulver
Fyllningen
600g färskost
2dl crème fraiche
3st ägg
½tsk vaniljpulver
1dl erytritol eller xylitol
1dl jordnötssmör eller valfritt nötsmör
Dekorering
60g sockerfri mörk choklad
1msk kokosolja
Rosor (valfritt)
Ätbart guldpulver (valfritt)
Näringsinnehåll
MÃ¥ttlig LCHF
Per portion
Kolhydrater: 5 % (5 g)
Fibrer: 2 g
Fett: 86 % (35 g)
Protein: 9 % (8 g)
kcal: 365
Chokladbotten
Ställ in ugnen på 150°C (varmluftsugn).
Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna till botten i en bunke.
Bred ut smeten i botten på en springform (ca 23 cm).
Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.
Fyllningen
Öka ugnstemperaturen till 200°C.
Lägg i alla ingredienserna till fyllningen i en skål och vispa, gärna med elvisp tills smeten blivit jämn och slät.
Häll över smeten i springformen och slå den lite lätt mot köksbänken för att få bort eventuella luftbubblor.
Grädda cheesecaken i 10 minuter. Sänk därefter temperaturen till 100°C och låt den stå inne i ugnen i 25 minuter till. Cheesecaken ska dallra lite när man skakar på den försiktigt, inte vara flytande.
Stäng av ugnen men låt cheesecaken stå kvar där inne med ugnsluckan öppen i ungefär 2 timmar.
Dekorering
Smält chokladen tillsammans med kokosoljan försiktigt i mikron (20 sekunder åt gången) eller i vattenbad. Blanda ihop.
Häll chokladen över cheesecaken och ställ in i kylen i minst 2 timmar så att den hinner stabilisera sig ordentligt.
Om du vill garnera cheesecaken som vi gjorde kan du lägga på några rosor och blåsa över lite guldpulver.
Tips!
Den här cheesecaken gör du med fördel dagen innan den ska serveras så den hinner bli ordentligt kall. Jordnötssmöret kan du givetvis byta ut mot exempelvis hasselnötssmör eller mandelsmör om du föredrar det.
Visningar: 101
Inlagt 2020-02-15 08:23:34






30 min