Receptbeskrivning

Hallonkladdkaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
HALLONKLADDKAKA

ca 12 bitar

150g smör
2 ¾dl strösocker
1 nypa salt
2tsk vaniljsocker
3st ägg
2dl vetemjöl

Garnering
ca 2dl hallon, frysta eller färska
2tsk potatismjöl
1msk strösocker
ev. florsocker


Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.

Blanda hallonen med potatismjöl och strösocker. Sprid ut hallonen ovanpå smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

Visningar: 91
Inlagt 2020-02-15 15:27:04