Receptbeskrivning
Hallonkladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
HALLONKLADDKAKA
ca 12 bitar
150g smör
2 ¾dl strösocker
1 nypa salt
2tsk vaniljsocker
3st ägg
2dl vetemjöl
Garnering
ca 2dl hallon, frysta eller färska
2tsk potatismjöl
1msk strösocker
ev. florsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.
Blanda hallonen med potatismjöl och strösocker. Sprid ut hallonen ovanpå smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.
ca 12 bitar
150g smör
2 ¾dl strösocker
1 nypa salt
2tsk vaniljsocker
3st ägg
2dl vetemjöl
Garnering
ca 2dl hallon, frysta eller färska
2tsk potatismjöl
1msk strösocker
ev. florsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.
Blanda hallonen med potatismjöl och strösocker. Sprid ut hallonen ovanpå smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.
Visningar: 91
Inlagt 2020-02-15 15:27:04






30 min.jpg)