Receptbeskrivning

Cookie cups fyllda med hallonmousse och toppade med Hasselnöts frosting.

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Cookie cups fyllda med hallonmousse och toppade med Hasselnöts frosting.


175g smör rumstempererat
2,5dl socker
1st ägg
1tsk vanilj extrakt/arom
3dl mjöl
1,2dl kakao
1tsk bakpulver
2tsk maizena majsstärkelse

Frosting
2dl hasselnötskräm eller Nutella
100g färskost ( jag använde Icas)
1msk vaniljsocker
2msk kallt kaffe
4dl florsocker

Hallon mousse
Ekströms hallon mousse.
Följ anvisningarna på förpackningen. tillsatte 1 msk marsanpulver i första skedet på anvisningarna.

Sätt ugnen på 175 grader
Smörj en muffins plåt.
Vispa ihop smör och socker så att det blir poröst.
Tillsätt ägg, vaniljen och vispa tills allt är väl blandat.
Rör ner dem torra ingredienserna och blanda väl.

Forma 12 bollar och lägg dem i plåten.
Grädda ca 12-15 minuter ( jag gräddade min 14min.
Ta ut från ugnen.
Ta en mindre kryddburk och pressa ner den i mitten på kakan så att det blir en bägare.



Gör så med alla 12 och låt dem svalna fem minuter i muffins plåten.
Ta sedan ut bägarna ur muffins plåten och låt svalna helt.
Lättast är om du vänder upp och ner på plåten och låter dem trilla ut. Skulle någon vara kvar, banka då lätt på blåten så trillar dem ur.
Vispa i hop hallonmoussen och ställ den i kylen ett tag.
Spritsa sedan hallonmoussen i gropen.



Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen.
Vispa till en slät och fin frosting.
Spritsa hasselnöts frostingen över hallonmoussen.
Garnera med hallon.

Smaklig spis

Visningar: 110
Inlagt 2020-02-15 15:48:51