Receptbeskrivning
Supergoda laxburgare med limeyoghurt
Ingredienser
för
2 st vitlöksklyftor
1.5 msk sesamolja
4 msk japansk soja
2 st tomater
1 msk honung
2 krm chiliflakes
800 g laxfile
1 st äggula
1 kruka koriander
5 st tunnbröd
1 st romansallad
2 st tomater
0.5 st gurka
0.5 st rödlök skivad
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk honung
salt och peppar
1.5 msk sesamolja
4 msk japansk soja
2 st tomater
1 msk honung
2 krm chiliflakes
800 g laxfile
1 st äggula
1 kruka koriander
5 st tunnbröd
1 st romansallad
2 st tomater
0.5 st gurka
0.5 st rödlök skivad
Limeyoghurt
1 st lime rivet skal och saft2 dl turkisk yoghurt
2 tsk honung
salt och peppar
Beskrivning
1. Blanda vitlök, sesamolja, soja, honung och chiliflakes.
2. Skär laxen i halvcentimeterstora bitar.
3. Lägg laxen i bunken med marinaden och låt stå ca 30 min, tillsätt äggulan.
4. Värm en stekpanna maximalt. Stek i omgångar utan fett. Klicka ut laxen, tryck till med stekspade så att det blir en biff. Vänd efter någon minut och stek på båda sidor. Ytan ska vara krispig och kärnan lite rå.
5. Blanda alla ingredienser till lime- yoghurten och smaka av med salt.
6. Servera i tunnbröd med sallad, grönsaker och limeyoghurt.
2. Skär laxen i halvcentimeterstora bitar.
3. Lägg laxen i bunken med marinaden och låt stå ca 30 min, tillsätt äggulan.
4. Värm en stekpanna maximalt. Stek i omgångar utan fett. Klicka ut laxen, tryck till med stekspade så att det blir en biff. Vänd efter någon minut och stek på båda sidor. Ytan ska vara krispig och kärnan lite rå.
5. Blanda alla ingredienser till lime- yoghurten och smaka av med salt.
6. Servera i tunnbröd med sallad, grönsaker och limeyoghurt.
Visningar: 5
Inlagt 2020-02-15 22:15:38

