Receptbeskrivning

Italienska köttbullar i tomatsås

Ingredienser för
4 msk ströbröd
4 msk vatten
1 st ägg
2 msk färsk timjan, alt. 1 msk torkad timjan
1 st liten lök, finhackad
1 st citron, rivet skal och saft
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g nötfärs, 10%
4 dl krossade tomater
2 dl vatten
2 msk hackad färsk timjan, alt. 1 msk torkad timjan
2 st vitlöksklyftor, finrivna
1 tsk socker
2 tsk balsamvinäger
1 tsk salt
svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Blanda ströbröd, vatten och ägg i en bunke och låt stå i 5 min.
Vänd ner lök, timjan, finrivet skal och saft från citronen, salt och svartpeppar.
Rör ner köttfärsen och blanda ihop till en smidig smet.
Rulla 20 stora köttbullar och stek dom runt om.

Koka upp krossade tomater tillsammans med vatten, timjan, vitlök, strösocker, balsamvinäger, salt och peppar. Låt puttra på svag värme i 5 min med lock.

Lägg ner köttbullarna och låt sjuda ca 5 min till.
Servera med kokt potatis och sallad.

Visningar: 230
Inlagt 2020-02-17 18:24:21