Receptbeskrivning

Mega kanelbulle

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Mega-kanelbulle

75g smör
3,5tsk bakpulver
2,5dl mjölk
0,5dl sirap (fungerar med strösocker också)
1krm salt
7dl vetemjöl

Fyllning:
50g smör
ca 0,5dl strösocker
ca 0,5msk kanel
ca 1msk vaniljsocker

Garnering:
1st uppvispat ägg
pärlsocker


Häll mjölken i en bunke. Smält smöret och häll ner i mjölken. Tillsätt salt, sirap och bakpulver och rör ihop.

Rör ner vetemjölet och arbeta ihop allt väl till en smidig mjuk deg.

Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangulär platta.

Bred på smör och strö över socker, kanel och vaniljsocker.

Använd gärna en tesil när du strör över vaniljsockret så slipper du klumpar.

Bred på smör och strö över socker, kanel och vaniljsocker.

Vik över hälften av degen.

Bred på smör och strö över socker, kanel och vaniljsocker.

Skär ut remsor, ca 2 cm breda, och tvinna dessa.

Jag fick ut 20 remsor av min deg men hur många du får ut beror på hur mycket du kavlat den.

Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform och smöra kanterna.

Ringla sedan remsorna runt i formen, börja i mitten.

Pensla din bulle med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda nederst i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter.

Färdig!!

Jag fick några remsor över som inte fick plats i min springform så jag gjorde några vanliga kanelbullar av dem. Min springform mäter 21 cm i diameter men då jag fick remsor över kan man med fördel använda en större.

För att göra bullen ännu festligare så garnerade vi den med lite kristyr.

Kristyr
1msk vatten
1-1,5dl florsocker

Rör ihop allt väl, lite florsocker i taget. Kristyren behöver inte vara så tjock men inte heller för rinnig så att den rinner av bullen

Visningar: 266
Inlagt 2020-02-17 18:49:17