Receptbeskrivning
Italiensk köttfärspaj
Ingredienser
för
Beskrivning
Italiensk köttfärspaj
3dl vetemjöl
125g smör
2msk kallt vatten
1/2tsk salt
Fyllningen :
600g köttfärs
smör
1/2st riven gullök
1st pressad vitlöksklyfta
1/2tsk torkad timjan
1/2tsk oregano
2msk oxfond
2msk stark chilisås
2dl creme fraiche
100g philadelphiaost
1tsk salt
2dl riven ost + 1/2dl creme fraiche
Ställ ugnen på 225 grader.
Nyp ihop pajdegen och kavla ut i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Värm upp en panna och fräs finhackad lök och vitlök glasigt i smöret.
Pudra ner timjanen och vänd om , rör ner färsen och fräs tills den är klar, vänd ner fond och chilisås ( Mer eller mindre efter smak ) vänd ner creme fraiche, och philadelphiaost.
Smaka av med salt och peppar, innan du fyller pajskalet med fyllningen.
Rör ihop ost med creme fraîche och fördela ut över fyllningen.
Grädda i cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg.
Klar att serveras, och gott med lite creme fraiche.
3dl vetemjöl
125g smör
2msk kallt vatten
1/2tsk salt
Fyllningen :
600g köttfärs
smör
1/2st riven gullök
1st pressad vitlöksklyfta
1/2tsk torkad timjan
1/2tsk oregano
2msk oxfond
2msk stark chilisås
2dl creme fraiche
100g philadelphiaost
1tsk salt
2dl riven ost + 1/2dl creme fraiche
Ställ ugnen på 225 grader.
Nyp ihop pajdegen och kavla ut i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Värm upp en panna och fräs finhackad lök och vitlök glasigt i smöret.
Pudra ner timjanen och vänd om , rör ner färsen och fräs tills den är klar, vänd ner fond och chilisås ( Mer eller mindre efter smak ) vänd ner creme fraiche, och philadelphiaost.
Smaka av med salt och peppar, innan du fyller pajskalet med fyllningen.
Rör ihop ost med creme fraîche och fördela ut över fyllningen.
Grädda i cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg.
Klar att serveras, och gott med lite creme fraiche.
Visningar: 209
Inlagt 2020-02-18 15:32:26






30 min