Receptbeskrivning
Hallonpajkladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Hallonpajkladdkaka, 10 bitar
Smuldeg:
75g rumsvarmt smör
2dl havregryn
1.5dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
Kladdkaka:
100g smör
2st ägg
2dl strösocker
2dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Fyllning:
150g hallon – frysta eller färska
Om du använder frysta hallon – blanda då runt dem i 1.5 msk potatismjöl.
Det gör du för att potatismjölet ska suga åt sig vätskan som hallonen släpper när de tinar under gräddning.
Smuldeg:
Nyp ihop alla ingredienser till ett smul. Låt stå.
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175°c och smöra- samt mjöla en springform, 22 cm.
Smält smöret och låt stå.
Rör ihop resterande ingredienser till kladdkakan i en skål och tillsätt sedan smöret. Vänd runt en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
Toppa med hallon och smuldeg. Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan den får sätta sit i kylen (ca. 2-3 h).
Serveras gärna med (mycket) vaniljsås eller lättvispad vaniljgrädde.
Smuldeg:
75g rumsvarmt smör
2dl havregryn
1.5dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
Kladdkaka:
100g smör
2st ägg
2dl strösocker
2dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Fyllning:
150g hallon – frysta eller färska
Om du använder frysta hallon – blanda då runt dem i 1.5 msk potatismjöl.
Det gör du för att potatismjölet ska suga åt sig vätskan som hallonen släpper när de tinar under gräddning.
Smuldeg:
Nyp ihop alla ingredienser till ett smul. Låt stå.
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175°c och smöra- samt mjöla en springform, 22 cm.
Smält smöret och låt stå.
Rör ihop resterande ingredienser till kladdkakan i en skål och tillsätt sedan smöret. Vänd runt en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
Toppa med hallon och smuldeg. Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan den får sätta sit i kylen (ca. 2-3 h).
Serveras gärna med (mycket) vaniljsås eller lättvispad vaniljgrädde.
Visningar: 224
Inlagt 2020-02-18 15:34:25