Receptbeskrivning

Chokladcupcakes med crunch

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Chokladcupcakes med crunch ca15st

100g smält smör
2st ägg
2 1/2dl socker
2dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4msk kakao
1/2tsk bakpulver
15st center eller Dumle

Crunch:
30g smör
1/2dl vetemjöl
25g strösocker
25g kokos
25g havregryn


Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev.
Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet.
Tryck ner en chokladbit i varje muffens.
Arbeta ihop crunchen, och fördela ut över muffinsen. ( Det blir lite över vilket kan frysans in)
Grädda sedan cupcake:n i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.
Serveras genast

Visningar: 21
Inlagt 2020-02-18 16:36:48