Receptbeskrivning

Lättlagad thaigryta med kyckling och grönsaker

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Lättlagad thaigryta med kyckling och grönsaker

4st kycklingfileer
2 burkar kokosmjölk, a’ 400ml per burk
2-3msk röd currypasta
2st vitlöksklyftor
1msk riven ingefära
1st rödlök
1st röd paprika
1st zucchini
2st morötter
1-2tsk fisksås, kan uteslutas
3st basilika
salt
olja

Hetta upp olja och stek röd curry på medelvärme i ca 30sek, tills oljan får smak från curryn. Lägg hela kycklingfiléer i pannan och stek på hög värme, ca 2-3min, på varje sida.
Det är ok om de fortfarande är råa inuti, de ska bara få en fin stekyta.
Tillsätt riven ingefära och vitlök och stek lite till.
Häll över kokosmjölk, smaksätt med fisksås, salt och låt grytan koka utan lock i ca 15min.
Hacka grönsaker som ska i grytan och banda ner dem. Låt puttra i ca 10-15min.
smaka av och tillsätt eventuellt mer fisksås, curry eller salt.
Stäng av värmen, blanda i basilikablad.
Servera med ris om du äter det.

Visningar: 24
Inlagt 2020-02-18 19:51:17