Receptbeskrivning

Glutenfria semmelbullar

Ingredienser för
75 g smör eller margarin
2 dl mjölk
st paket jäst, röd
1 msk fiberhusk
dl strösocker
1 st nypa salt
1 msk kardemumma, mald
1 tsk bakpulver
5 dl glutenfri mix
1 st Ägg


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Smält matfettet eller värm det med mjölken till
fingervarmt. Lös uppjästen och blanda i fiberhusk,
låt blandningen svälla 10-15 min.

2. Blanda salt, socker, kardemumma, mix och
bakpulver och ha i det i vätskan. Arbeta degen
ordentligt, täck över och låt degen jäsa 30 minuter.

3. Mjöla bakbordet och lägg upp degen. Dela den i
åtta lika stora delar. Rulla till en rund bullar och lägg
på en plåt. Täck över och jäs 40 minuter.

4. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitti
ugnen i 225 grader i 8 minuter. LÃ¥t svalna under
bakduk.

5. Innan servering, se mitt recept på hemgjord mandelmassa.
Skär av ett lock och gröp ur lite av bullen, fyll
med mandelfyllningen, vispad grädde och lägg på
locken. Pudra över lite florsocker.

Visningar: 121
Inlagt 2020-02-20 18:41:09