Receptbeskrivning

Browniecheesecake cookiedough bar

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Brownie-cheesecake-cookie dough-bar

Browniebotten

120 gram smält smör
2,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
En nypa salt
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,25 dl vetemjöl

Cookie dough

50 gram rumstempererat smör
0,75 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
2 msk mjölk
1,75 dl vetemjöl
75 gram chokladknappar eller hackad choklad
1 krm bakpulver

Cheesecakefyllning

200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär;

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Starta med brownien. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner det smälta smöret i äggblandningen så att det blandas ordentligt. Rör ner de torra ingredienserna och häll upp i den bakplåtspappersklädda plåten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Gör undertiden cheesecake och kakdeg. Blanda färskost med florsocker och vaniljsocker, använd en elvisp. Rör därefter ner äggen ett i taget till en jämn smet, ställ åt sidan.

Kakdegen gör du genom att blanda smör med både strösocker och farinsocker. Blanda de torra ingredienserna med choklad och arbeta in i sockermassa, arbeta till en smulig kakdeg.

Ta ut formen när timern plingat. Bred ut cheesecakefyllningen först och strö sedan över önskad mängd kakdeg. Fortsätt grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Håll koll så att kakan inte blir för mörk, då går det fint att lägga över lite aluminiumfolie. Ta ut ur ugnen, låt svalna helt och förvara sedan i kyl

Visningar: 116
Inlagt 2020-02-23 18:52:10