Receptbeskrivning

Blondie med pecannötter

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Blondie med pecannötter

5dl mandelmjöl
150g vit choklad (finns sockerfri, även mjölkfri)
150g rumstempererat smör
1,5dl sockerfri sötning som doseras 1:1
3st ägg
1krm salt
1tsk ekologisk vaniljextrakt eller vaniljpulver
18st pekannötter
ev. lite hackad mörk choklad.

Sätt ugnen på 180 gr
Vispa ihop ägg, sötning, mandelmjöl, vaniljextrakt och salt.
Smält smöret på medelvärme, låt smöret småputtra tills det mörkat något och doftar kola. Ta åt sidan och rör ner den vita chokladen. Rör tills det smält ihop. Vispa ner i ägg- och mandelsmeten.
Häll upp i en mindre form (min var 28 x 16) klädd i skrynklat bakplåtspapper. Lägg på pekannötter och ev lite mörk hackad choklad. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter. Kakan ska vara lite wobbly i mitten. Ställ svalt i några timmar, gärna över natten. Skär upp i rutor.
Notering
Per bit: (Baserad på Nick’s sugar replacement och Odense vit choklad)
252 kcal, 7.2 g protein, 7.9 g kh (0.8 g socker), 21.2 g fett

Visningar: 120
Inlagt 2020-02-23 18:54:48