Receptbeskrivning
Toscakakor
Ingredienser
för
Beskrivning
Toscakakor
Kakorna:
4dl vetemjöl
200g smör
1dl socker
1st ägg
Topping:
75g mandelspån
0,5dl socker
1msk vetemjöl
1msk mjölk
1 liten nypa salt
Mördegen: Rör samman de torra ingrtedienserna och tärna sen ner smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg i en maskin för att undvika värme. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop.
Ställ degen i kylen ca 30min så att den får sätta sig. Sätt ugnen på 175C under tiden.
Toscasmeten: Blanda alla ingredienserna och smält ihop i en kastrull, det får inte koka. Ta av spisen och låt svalna.
Rulla en 3x3 cm i diameter korv av mördegen och skiva ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på bakplåtspapper och tryck en grop i mitten av degskivan. Lägg en klick av toscasmeeten på kakan. Grädda mitt i ugnen ca 10min,
Kakorna:
4dl vetemjöl
200g smör
1dl socker
1st ägg
Topping:
75g mandelspån
0,5dl socker
1msk vetemjöl
1msk mjölk
1 liten nypa salt
Mördegen: Rör samman de torra ingrtedienserna och tärna sen ner smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg i en maskin för att undvika värme. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop.
Ställ degen i kylen ca 30min så att den får sätta sig. Sätt ugnen på 175C under tiden.
Toscasmeten: Blanda alla ingredienserna och smält ihop i en kastrull, det får inte koka. Ta av spisen och låt svalna.
Rulla en 3x3 cm i diameter korv av mördegen och skiva ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på bakplåtspapper och tryck en grop i mitten av degskivan. Lägg en klick av toscasmeeten på kakan. Grädda mitt i ugnen ca 10min,
Visningar: 120
Inlagt 2020-02-24 16:08:08