Receptbeskrivning
Salt kolafudge (Pralinfyllning)
Ingredienser
för
Beskrivning
Salt kolafudge tryffel(Pralinfyllning)
60g osaltad smör
240ml sötad kondenserad mjölk
90g farinsocker
150g vit choklad
1/2tsk havssalt
300g fin mörk choklad
ev. hackade jordnötter eller hasselnötter
Lägg smör, kondenserad mjölk och farinsocker i en microsäker skål. Värm i micron ca 2min, rör varje 30 sekund. Värm sen i micron i 1min.
Rör runt ordentligt, lägg sen i den vita chokladen. Rör tills chokladen har smält och smeten är slät. Rör i havssalt. Täck blandningen med plastfolie och ställ i kylen i ca 3-4 h eller tills den är fast.
Ta fram blandningen och låt stå i ca 10min. i rumstemperatur. Under tiden kan du smälta chokladen du vill doppa den i, skopa ut matskedsstora ”kluttar” av fudgetryffeln och rulla till bollar, doppa dem sen i chokladen, toppa med hackade jordnötter eller hasselnötter och låt dem rinna av på ett bakplåtspapper.
Förvara i kylen.
60g osaltad smör
240ml sötad kondenserad mjölk
90g farinsocker
150g vit choklad
1/2tsk havssalt
300g fin mörk choklad
ev. hackade jordnötter eller hasselnötter
Lägg smör, kondenserad mjölk och farinsocker i en microsäker skål. Värm i micron ca 2min, rör varje 30 sekund. Värm sen i micron i 1min.
Rör runt ordentligt, lägg sen i den vita chokladen. Rör tills chokladen har smält och smeten är slät. Rör i havssalt. Täck blandningen med plastfolie och ställ i kylen i ca 3-4 h eller tills den är fast.
Ta fram blandningen och låt stå i ca 10min. i rumstemperatur. Under tiden kan du smälta chokladen du vill doppa den i, skopa ut matskedsstora ”kluttar” av fudgetryffeln och rulla till bollar, doppa dem sen i chokladen, toppa med hackade jordnötter eller hasselnötter och låt dem rinna av på ett bakplåtspapper.
Förvara i kylen.
Visningar: 459
Inlagt 2020-03-01 20:13:06






30 min.jpg)