Receptbeskrivning
Sockerfri snickerscheesecake
Ingredienser
för
Beskrivning
Sockerfri snickers cheesecake
Jordnötsbotten:
150g salta jordnötter
50g havregryn
3ss? Sötströ
100g fibersirap
1ss? Smör
Glassmet:
3dl grädde
1dl kondenserad mjölk
2-3msk Sötströ
1tsk vaniljpulver
Kolatopping:
3dl kondenserad mjölk
4msk Sötströ
2msk Smör
Lite extra jordnötter och ca 50g sockerfri choklad på toppen.
Jordnötsbotten: Mixa jordnötter, havregryn och sötströ i en kraftig mixer. Smält fibersirap och smör tills det börjar att bubbla och häll i det i jordnötsblandningen. Tryck ut massan i en ugnsform, ställ in i frysen medans du gör glassmeten.
Glassmet: Vispa ihop alla ingredienserna med en elvisp till en lätt och luftig smet. Fördela över jordnötsbotten. Sätt in i frysen i minst 3h, eller tills glassen bar börjat att stelna.
Karamelltopping: Blanda ihop ingredienserna i en stor bunke som tål stark värme. Sett in i micron och låt karamellen koka till en fyllig karamellfärgad massa. Detta tar ca 10-15min. Alternativt kan du koka karamellen i en gryta men det tar längre tid.
Kyl kolan lite innan du brer den över glassen. Fördela salta jordnötter på toppen och tryck lätt ned dem i kolan. Avsluta med lite smält choklad som topping, ställ in i frysen.
Låt glasstårtan stå i rumstemperatur i 15-20min innan den ska serveras, eller i kylen ca 40-50min.
Jordnötsbotten:
150g salta jordnötter
50g havregryn
3ss? Sötströ
100g fibersirap
1ss? Smör
Glassmet:
3dl grädde
1dl kondenserad mjölk
2-3msk Sötströ
1tsk vaniljpulver
Kolatopping:
3dl kondenserad mjölk
4msk Sötströ
2msk Smör
Lite extra jordnötter och ca 50g sockerfri choklad på toppen.
Jordnötsbotten: Mixa jordnötter, havregryn och sötströ i en kraftig mixer. Smält fibersirap och smör tills det börjar att bubbla och häll i det i jordnötsblandningen. Tryck ut massan i en ugnsform, ställ in i frysen medans du gör glassmeten.
Glassmet: Vispa ihop alla ingredienserna med en elvisp till en lätt och luftig smet. Fördela över jordnötsbotten. Sätt in i frysen i minst 3h, eller tills glassen bar börjat att stelna.
Karamelltopping: Blanda ihop ingredienserna i en stor bunke som tål stark värme. Sett in i micron och låt karamellen koka till en fyllig karamellfärgad massa. Detta tar ca 10-15min. Alternativt kan du koka karamellen i en gryta men det tar längre tid.
Kyl kolan lite innan du brer den över glassen. Fördela salta jordnötter på toppen och tryck lätt ned dem i kolan. Avsluta med lite smält choklad som topping, ställ in i frysen.
Låt glasstårtan stå i rumstemperatur i 15-20min innan den ska serveras, eller i kylen ca 40-50min.
Visningar: 280
Inlagt 2020-03-01 20:13:58






30 min