Receptbeskrivning

Kyckling och baconpaj utan ”pajskal”

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Kyckling- och baconpaj utan pajskal

3st kycklingfileer
1tsk paprikapulver
salt och peppar
smör
140g tärnat bacon
1st rödlök
150g fetaost
15st halverade körsbärstomater

Äggstanning:
4st ägg
3dl grädde
2msk konc kalvfond
3msk finhackad färsk basilika
1,5dl riven lagrad ost
1tsk salt
1krm svartpeppar

Garnering:
ev. färsk basilika

Sätt ugnen på 200C.
Strimla filéerna och krydda dem med paprikapulver, salt och peppar. Bryn dem i smör i en stekpanna.
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig utan att den tar färg. Dela fetaosten i tärningar.
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och fördela hälften av äggstanningen i pajskalet. Lägg i fetaost, tomathalvor och kycklingröran i formen.
Häll över resterande äggstanning, peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner.
Grädda ”pajen” mitt i ugnen ca 20-25 min eller tills äggstanningen ar stannat helt och fått fin färg. Garnera med basilika och servera tillsammans med en härlig sallad

Visningar: 229
Inlagt 2020-03-01 20:15:06