Receptbeskrivning
Vegetarisk gratäng med krämig chilisås
Ingredienser
för
Beskrivning
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i strimlor och stek i olja i en stekpanna, salta och peppra. Jag steker så kycklingen får stekyta, den steks färdigt i ugnen sen. Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen. Ta fram en bunke och vispa ihop grädde, creme fraiche, chilisås, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av. Ta mer sambal oelek om du vill ha starkare. Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.
4-5 Kycklingfileer
1 Röd paprika
1 Gul paprika
10-12 Champinjoner
1/2 Purjolök
2 tsk Sambal oleak
1/2 dl Chilisås
1 msk Soja
1 msk Mango chutney
3 dl Matlagningsgrädde
2 dl Creme fraiche
2 dl Stark riven ost
Nypa Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i strimlor och stek i olja i en stekpanna, salta och peppra. Jag steker så kycklingen får stekyta, den steks färdigt i ugnen sen. Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen. Ta fram en bunke och vispa ihop grädde, creme fraiche, chilisås, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av. Ta mer sambal oelek om du vill ha starkare. Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.
4-5 Kycklingfileer
1 Röd paprika
1 Gul paprika
10-12 Champinjoner
1/2 Purjolök
2 tsk Sambal oleak
1/2 dl Chilisås
1 msk Soja
1 msk Mango chutney
3 dl Matlagningsgrädde
2 dl Creme fraiche
2 dl Stark riven ost
Nypa Salt och peppar
Visningar: 380
Inlagt 2020-03-20 16:57:05

