Receptbeskrivning
Morotsscones
Ingredienser
för
3 dl vetemjöl
3 dl havreflingor
1 msk bakpulver
0.5 tsk salt
0.75 dl rybsolja
2 dl rivna morötter
2 dl surmjölk eller kvarg
3 dl havreflingor
1 msk bakpulver
0.5 tsk salt
0.75 dl rybsolja
2 dl rivna morötter
2 dl surmjölk eller kvarg
Beskrivning
Tvätta, skala och riv morötterna grovt med ett rivjärn.
Sätt ugnen på 225 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Bland mjöl, havreflingor, bakpulver och salt i en djup skål.
Rör ner rybsoljan i blandningen.
Rör om ordentligt så det blir en grynig massa.
Rör ner rivna morötter och häll i surmjölken, rör om.
Dela degen i fyra delar.
Pressa ut degen försiktigt på bakplåten, använd lite havreflingor så att det inte kilbbar fast. Degen ska vara cirka två centimeter hög.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
LÃ¥t sconesen svalna innan du serverar dem.
Sätt ugnen på 225 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Bland mjöl, havreflingor, bakpulver och salt i en djup skål.
Rör ner rybsoljan i blandningen.
Rör om ordentligt så det blir en grynig massa.
Rör ner rivna morötter och häll i surmjölken, rör om.
Dela degen i fyra delar.
Pressa ut degen försiktigt på bakplåten, använd lite havreflingor så att det inte kilbbar fast. Degen ska vara cirka två centimeter hög.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
LÃ¥t sconesen svalna innan du serverar dem.
Visningar: 140
Inlagt 2020-03-24 19:29:08






0 min