Receptbeskrivning
Hälsosamma mellanmålsmuffins (10-12 stycken)
Ingredienser
för
2 dl vetemjöl
2 dl vetekli
1 dl solrosfrön
0.25 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl olja
0.5 dl farinsocker
1.5 dl surmjölk
1 st ägg
0.5 dl sirap
2 dl vetekli
1 dl solrosfrön
0.25 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl olja
0.5 dl farinsocker
1.5 dl surmjölk
1 st ägg
0.5 dl sirap
Beskrivning
Värm ugnen till 200 grader.
Smörj muffinsformarna om du har en muffinsplåt. Om du använder pappersformar, placera ut dem dubbla på en ugnsplåt.
Blanda ihop vetemjöl, vetekli, solrosfrön, salt, bakpulver och kanel i en djup skål.
Vispa olja, farinsocker, surmjölk, ägg och sirap i en annan skål.
Rör ner den flytande smeten i den torra ingredienserna och bland snabbt ihop degen.
Fyll muffinsformar och grädda muffinsen i cirka 15 minuter.
Känn med en kaksticka om de är färdiga.
Servera med smör eller färskost och honung.
Smörj muffinsformarna om du har en muffinsplåt. Om du använder pappersformar, placera ut dem dubbla på en ugnsplåt.
Blanda ihop vetemjöl, vetekli, solrosfrön, salt, bakpulver och kanel i en djup skål.
Vispa olja, farinsocker, surmjölk, ägg och sirap i en annan skål.
Rör ner den flytande smeten i den torra ingredienserna och bland snabbt ihop degen.
Fyll muffinsformar och grädda muffinsen i cirka 15 minuter.
Känn med en kaksticka om de är färdiga.
Servera med smör eller färskost och honung.
Visningar: 151
Inlagt 2020-03-24 19:34:10






30 min