Receptbeskrivning
Äppelkaka Jennys matblogg
Ingredienser
för
Beskrivning
Äppelkaka Jennys matblogg
Det här behöver du till en form 30*25 cm
225g smör
5dl socker
4st små ägg
4 1/2dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
3st äpple
Kardemumma och Pärlsocker
Ställ ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen. Smält smöret i en rymlig skål i micron eller en kastrull på spisen.
Ta ut & låt svalna något, rör ner socker och ägg till en jämn smet och sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop.
Häll upp i formen 30 *30 cm , och skala sedan äppel och skiva dem tunt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan strö över kardemumma och strössla över pärlsocker.
Ställ in äppelkakan i mitten / eller lite lägre och grädda 30- 45 ( beroende på ugn) minuter tills kakan fått fin färg och stannat till sig.
Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.
Det här behöver du till en form 30*25 cm
225g smör
5dl socker
4st små ägg
4 1/2dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
3st äpple
Kardemumma och Pärlsocker
Ställ ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen. Smält smöret i en rymlig skål i micron eller en kastrull på spisen.
Ta ut & låt svalna något, rör ner socker och ägg till en jämn smet och sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop.
Häll upp i formen 30 *30 cm , och skala sedan äppel och skiva dem tunt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan strö över kardemumma och strössla över pärlsocker.
Ställ in äppelkakan i mitten / eller lite lägre och grädda 30- 45 ( beroende på ugn) minuter tills kakan fått fin färg och stannat till sig.
Skär sedan upp den när den svalnat något, pudra över florsocker och servera med en klick vaniljsås.
Visningar: 301
Inlagt 2020-03-24 20:48:46






30 min