Receptbeskrivning

Mejerifri chokladtårta

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Mejerifri chokladtårta 16port.

Botten:
175g mandelmjöl
1dl (50g) kakaopulver
50ml erytritol (
5msk kokosolja, smält

Fyllning:
225g mörk choklad
1,75dl kokosgrädde

Botten:
Sätt ugnen på 175C.
Smörj en paj- eller tårtform (24cm i diameter) med kokosolja
Blanda ihop alla ingredienser till botten i en bunke.
Häll i kokosoljan och blanda ihop ordentligt.
Tryck ut degen i formen med hjälp av fingertopparna. Se till så att kanterna också täcks.
Grädda pajskalet i ugnen i 12min. Låt svalna medan du förbereder fyllningen.

Fyllningnen:
Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en värmetålig skål.
Hetta upp kokosgrädden under omrörning i en liten kastrull på medelhög värme. Den ska inte koka.
Ta bort kastrullen från plattan och häll över chokladbitarna.
Sätt åt sidan i 2 min.
Vispa chokladsmeten tills den är slät och glansig.
Låt svalna. Häll sedan smeten i pajskalet. Ställ in i kylen tills chokladen har stelnat.
Pudra tårtan med kakaopulver och eller kakaonibs.

Tårtan är väldigt mäktig så det räcker med en väldigt liten bit.

Dekorera gärna med färska hallon.

Näringsinnehåll per port.
Kolhydrater: 6g
Fett: 20g
Protein: 4g
Kcal: 230

Visningar: 28
Inlagt 2020-03-27 05:49:36